Written by 10:26 f m Okategoriserade

Streama Peaky Blinders på Netflix

peakyblinders.jpeg

Är du sugen på att bingea en riktigt välgjord och spännande dramaserie? Då måste vi rekommendera dig den omtalade gangsterserien Peaky Blinders med Cillian Murphy i spetsen. Alla fem säsonger som hittills släppts av den hyllade produktionen finns att streama i sin helhet på Netflix. 

Peaky Blinders har seglat upp till att bli en av världens mest populära serier. Den har också expanderat till att bli en franchise med leksaker, sängkläder och allt vad det innebär. Idag finns det till och med ett populärt slotspel signerat serien med visuella teman och symboler från produktionen. Du som vill veta mer om hur det verkar kan läsa en slotrecension på Casinoguide.se.

Episk gangsterhistoria

Det är sällan som ordet “episkt” används för att beskriva en berättelse om maktgalna gangsters. Men sällan har den typen av produktioner gjorts så här stor. Peaky Blinders har sedan sin premiär för drygt sju år sedan fått fem säsonger bestående av sex entimmeslånga avsnitt vardera. 

Berättelsen i sig, som följer en ökänd gangsterfamilj i London på 1900-talet under den fruktade bossen Tommy Shelbys styre, är otroligt spännande. Likaså är Christopher Nolans vapendragare Cillian Murphy lysande i rollen som Shelby. 

Det är också intressant att Peaky Blinders bygger på verkliga personer och händelser. Vill du veta mer om personerna, så kan du spana in BBC:s program The Original Peaky Blinders som handlar om det gangstergäng serien hämtat sin inspiration ifrån. Den är en av flera bra dokumentärer som gjorts på verklighetsberättelser under de senaste åren.

Skyhögt betyg på IMDb

Är du inte övertygad om att Peaky Blinders är värd att ta en titt på? Låt då den internationella filmdatabasen IMDb övertala dig. I skrivande stund har serien över 420 000 användare enats om att ge den otroliga 8.8/10 i betyg. Detta placerar Peaky Blinders en bra bit upp på sajtens topp 100-lista över de bästa serierna i mannaminne. 

Skulle du fastna för Peaky Blinders kan du också glädja dig åt att en sjätte säsong nu är på god väg. Något exakt premiärdatum är ännu inte satt men det förväntas bli känt för allmänheten inom kort då produktionen avrundade inspelningen i somras

Enligt uppgifter från flera amerikanska medier kommer fansen att få uppleva en pampig säsong som också bjuder på stora vändpunkter. Den sjätte säsongen blir nämligen den allra sista, vilket innebär att man knyter ihop säcken efter sammanlagt 36 avsnitt i skrivande stund. 

Last modified: december 9, 2021
Close