Motiverande filmer

Written by 11:56 f m Film, Streaming, Video

De 5 bästa filmerna självbiografier för entreprenörer!

Motiverande filmer för en entreprenör

Roliga och inspirerande självbiografier

Självbiografier för dig som är företagare kan det ibland finnas tillfällen där du behöver känna att du behöver inspiration för att fortsätta att utveckla ditt företag. Att vara en företagare kan vara ett svårt jobb och även ensamt jobb. Ibland behöver du dock inspiration för att komma igång, och vad är inte bättre än att sätta dig ner och kolla på en film

Att arbeta på Wall Street är en dröm för många, men det är svårt att veta vart du ska vända dig för att börja med detta. Ditt första steg borde alltid vara att lära dig med om hur trading fungerar. Du kan göra detta på olika sätt, läsa om det online, kolla filmer eller även ta en nybörjarskola för trading. För mer information för dig som är intresserad av aktier och börsen borde du besöka börskollen för ekonominyheter, där du kan hitta både information och inspiration.

I vår lista kommer vi att presentera 5 filmer som handlar om framgångsrika företagare, och deras väg till framgång – och även deras motgångar. Du kan kolla på streamingtjänster som Netflix, Amazon, SVT eller kanske HBO för att se om de erbjuder dessa 5 filmer som är perfekt för dig som drömmer om att vara företagare.

1. The Wolf of Wall Street

the Wolf of wallstreet

The Wolf of Wall Street handlar om Jordan Belford självbiografi och är en sann historia om hans händelserika liv. Den följer Belfords ”The Wolf of Wallstreet” liv som en börsmäklare på Wall Street där allt handlar om att tjäna så mycket pengar som han bara kan. Det är är väldigt intressant film där man får se hur det var att jobba som börsmäklare på Wallstreet i början av 90-talet.

2. The Big Short

The big short

The Big Short är en annan av många bra självbiografier där ute. En film för dig som vill lära dig med om den finansiella krisen som skedde i USA under 2007–2008. Det är en film som förklarar hur den kris som uppstod i USA och sedan spred sig till den övriga världen. Intressant film för dig som är intresserad av den finansiella krisen, varför den började och varför den påverkade den övriga världen som den gjorde.

3. The Social Network

The Social Network

The Social Network handlar om skaparen till Facebook Mark Zuckerberg och hur han blev framgångsrik. Idag är det väldigt få i den moderna världen som inte har Facebook, och det var starten för andra sociala medier som Twitter och Instagram. Den handlar även om hur fenomenet social media som vi känner till det idag började ordentligt.

4. Steve Jobs

Steve Jobs

Steve Jobs var grundaren för Apple tillsammans med Steve Wozniak och var CEO för företaget fram tills hans död 2011. Filmen följer Steve Jobs liv, både hans personliga liv professionella liv när Apple höll på att lansera tre nya produkter. Filmen är nästan helt baserad på Jobs liv, och grundaren Wozniak har i intervjuer sagt att det är en film som nästan helt stämmer överens med vad som faktiskt hände.

5. The Founder

The founder

The Founder följer Ray Kroc som är grundaren till vad vi idag känner till som McDonalds. Han är en affärsman som säljer milkshakes, men han har drömmar om att göra mer. Så under en av sina resor besöker han den populära restaurangen McDonalds som drivs av bröderna Mac och Dick McDonald. Han övertalar bröderna att franchise deras restaurang, där han sedan tar över hela verksamheten och i slutet tar över det helt från bröderna. 

Vi rekommenderar dessa 5 filmer för dig som har drömmar om att äga ditt egna företag. Det är alla filmer som handlar om riktiga människor och deras väg till framgång, och perfekt för dig som vill förstå hur det är att vara en företagare.
För dig som driver ett eget företag eller arbetar som chef, är det viktigt ett bra fackförbund, kolla in Ledarna inkomstförsäkring.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Last modified: september 2, 2022
Close