esl pro legaue season 11

Written by 8:26 f m Gaming

ESL Pro League – Hur kan man delata i ESL Pro League?

ESL Pro League (tidigare ESL ESEA är en Counter Strike: Global Offensive (CS: GO) professionell e-sportsliga. De som ingår i ligan kommer från fyra olika regioner: Europa, Amerika, Asien och Oceanien och består för närvarande av upp till 24 lag. Den första säsongen spelades den 4 maj 2015 och ESL Pro League anses vara den främsta professionella CS GO-ligan i världen och är även en av de största professionella ligorna inom esport.

  • Den största CS-ligan som finns inom esport är ESL Pro League.
  • Innehåller upp till 24 lag med världens bästa CS-spelare härstammande från 4 olika regioner.
  • Ligan kallas för CS GO.

Sedan den inledande säsongen startat och därefter så har de anordnat minst 20 tävlingar per år. Det är höga prispengar som står på spel och 2019 under ESL Pro League season 10 och 2020 under ESL Pro League season 11 var högsta vinsten över 5 miljoner EUR. Varje CS-turnering ligger antingen på “Master-” eller “Challenger-”nivå och både utdelar olika poäng beroende på vilken placering lagen ligger på. De 16 högst rankade lagen får spela i “Masternivå”, och resterande spelar på “Challenger-nivå”. 


Hur går ESL Pro League till?

Under en Pro League-säsong så kan de gällande lagen både flyttas upp och ned beroende på hur det slutar i de olika mästerskapen i CS. Rankingsystemet baseras på poäng som tilldelas lagen. För att ta sig till ESL Pro så behöver man först tävla i DreamHack Open-turneringar där man sedan kan ha turen att bli inbjuden till regionala kvaltävlingar.

För att kunna bli inbjuden till att delta i den högsta klassen i en Master-turnering så behöver laget ligga högt rankat på ESL Pro Tour-rankingen. Många lag blir också objudna som wildcards eller genom vinster i internationella kvaltävlingar. Hur många poäng som räknas i en Mastersturnering baseras på hur många lag det är som deltar i tävlingen. Om det är 16 lag som är med så ges 1000 poäng till det vinnande laget. Om det är 8 lag deltar delas det ut 800 poäng.

esl pro league final

ESL Pro League season 11 hölls online

I våras hölls ESL Pro League säsong 11 men på grund av omständigheterna så hölls evenemanget publikfritt online. Tittarna kunde istället bara streama tävlingarna. I vanliga fall så brukar deltävlingarna hålls till på Malta och finalen i Denver, vilket säsong 12 förväntas hållas vid igen 2021. 2019 var ligans hittills bästa år och det gick bra mer eller mindre för hela scenen av counter-strike proffs.

De som regerar i ligan är Astralis som har vunnit tre stycken mästerskap på rad och tätt därefter har vi Ligan Fnatic som är en av de mest populära organisationen inom esport. De olika lagen kan både klättra och sjunka i placering beroende på hur det går i de olika turneringarna. 

5 tips på hur du blir bättre på counter strike:

  1. Självkännedom – Om du verkligen bli en toppspelare i CS, så behöver du kunna vara självkritisk och öva på det du behöver bli bättre på. Fokusera på dina svagheter och gör allt för att bli kvitt dem genom övning!
  2. Bra gamingutrustning – Detta är en väldigt viktig punkt för att du ska kunna lyckas som CS-spelare. Ha alltid bekväm topputrustning när du game:ar.
  3. Titta på proffsen – Om du verkligen vill bli grym, så bör du lära av de som är bättre än dig! Se på när andra spelar live och ta del av proffsens personliga tips genom att följa dem på sociala medier.
  4. Spela efter schema – Om du vill bli riktigt grym så kommer du att behöva lägga ner tid på att träna och för att maximera träningen så kan du göra ett schema. Lägg tiden när du vill träna och dela upp träningstiderna. Överlägg ofta hur det går och kom på strategier på att förbättra svagheter.

Ha roligt – Det ska inte kännas som ett heltidsjobb att syssla med gaming. Om du inte känner att det är ditt största intresse så bör du bara spela för att ha kul! Om du är ute efter att komma långt som spelare, glöm inte heller bort att ha kul på vägen.  

Etiketter: , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close