streama twitch

Written by 10:53 f m Okategoriserade

Vad behöver man för utrustning för att streama?

Kanske går du i tankar om att börja streama spel och kanske eventuellt kunna försörja dig helt och hållet igenom att streama dina favoritspel. 

Vad behöver du för utrustning för att kunna streama?

Din utrustning kommer bestämma vad för kvalité dina tittare kommer att se. Om ditt mål är att kunna försörja dig på att streama så behöver du bättre utrustning för att stå ut jämfört med andra streamers, dock om det enbart är planerat som en hobby så behöver du inte lika bra utrustning och kan välja lite billigare utrustning.

Det viktigaste av allt i början är att ha en tillräckligt bra dator för att kunna streama och spela samtidigt. När det gäller processorn så borde man kika på AMDs ryzen 7 eller 9, alternativt en intel i7 eller i9. 

Grafikkortet är lika viktigt för att kunna streama spelen i bra kvalitet, där rekommenderas minst GTX 1660 TI från Nvidia eller RX 6600 från AMD. Om du är osäker på hur och vilka delar du ska köpa så kan du alltid rådfråga en datorbutik såsom komplett, där säljer dem färdigbyggda datorer och kan svara på alla dina frågor.

Då är själva datorn avklarad! Nu kan vi fokusera på en mikrofon så att du kan kommunicera med dina tittare, ett populärt märke bland streamare är Blue. Du kan också välja att använda ett gaming headset som brukar ha inbyggda mikrofoner. 

Har du planer på att visa ditt ansikte i streamen så kommer du behöva införskaffa en kamera, med märket Logitech så kan du inte riktigt gå fel.

Du kommer behöva ett program såsom OBS för att kunna konfigurera din layout och kvalité på din stream. Det är i det här läget du också behöver bestämma dig vart du tänker streama, dem två största i dagsläget är Twitch och Youtube Live. 

Läs mer: Varför har det blivit så populärt att streama via Twitch?

Du kanske har en tillräckligt bra utrustning och inte behöver köpa alla delar på nytt. Det kan fortfarande bli dyrt och du kanske vill starta streama så fort som möjligt, då finns det möjlighet att ansöka om ett privatlån för att finansiera början av din dröm att kunna streama spel och livnära dig på detta. 

Med hjälp av kreditval så kan du enkelt jämföra lån och hitta ett lån med bra villkor. Du kan kontrollera månadskostnaden med hjälp av en lånekalkylator så att du kan planera och skapa en budget.

Slutsats

Vill du börja streama som en hobby eller försöka försörja dig på det? När du har bestämt det så behöver du se över din utrustning och anpassa det till ditt behov. Skulle det bli för dyrt så kan du komplettera med ett privatlån så att du kan påbörja din dröm att streama så fort som möjligt. 

Last modified: maj 8, 2022
Close