Written by 11:35 f m TV

Vart man kan se Dam-VM i Fotboll

Damfotboll

Dam-VM i Nya Zeeland och Australien är runt hörnet och våra damer har återigen chans till medaljer. Den 23:e juli kl 7.00 på morgonen spelar de svenska damerna mot Sydafrika i grupp G på Sky Stadium i Nya Zeeland. Det är Sydafrikas andra gång i världscupen och vi önskar dem en god första match. Världscupen börjar den 20:e och är mellan Norge och Nya Zeeland på Eden Park-arenan. Alla matcher finns att se på TV och går även att streama online, och vi kommer nedan lista flera av de mer populära alternativen.

TV6

En gratiskanal de flesta kan få in på sin TV är Kanal 6, som visserligen kommer med långa och många reklamavbrott. Däremot kan man se livesändningar av matcherna under tiden de sänds med färre avbrott än planerat program, även om det blir reklampaus i alla fall. Det ger en perfekt tidpunkt att snabbt springa på toa eller ta sig en snabb vända i köket innan matchen kommer tillbaka igen. Kanal 6 ägs av Viaplay Group och har länge funnits tillgänglig som underhållning med serier som vanligtvis går dagarna i ända.

Bettingsidor

Bästa kvalitén av streaming gratis av live sport stream brukar finnas på många bettingsidor. Ibland är det bara att ta sig till live-delen av sidan för att se en match direkt i datorn, medan andra gånger behöver man skapa ett konto. Att spela är däremot sällan nödvändigt. Bettingsidor brukar även visa en hel del annan statistik såsom fotbollsspelarnas chanser att vinna, att göra mål och hur väl ett lag spelar gentemot andra lag. Live-streaming av flera matcher samtidigt gör det även möjligt att enkelt hoppa mellan de olika matcherna med ett enda knapptryck via musen.

Viaplay

I Sverige har Viaplay rättigheterna till att visa Dam-VM i fotboll på TV. Viaplay har länge sett till att få rättigheterna till alla möjliga sporter och ser sedan till att ha alla matcherna i olika sportkanaler bundlat ihop till ett tilläggspaket som är möjligt att beställa separat om man inte är intresserad av resten som Viaplay erbjuder. Med Viaplay kan man se matcherna i hög upplösning och utan reklamavbrott, mot en månadskostnad. Matcherna brukar även sändas igen efteråt för att man ska kunna se dem under dagtid då de flesta matcher spelas antingen under natten eller tidigt på morgonen. Tittar man via Viaplay-appen går det även att titta på vilken match som helst i efterhand.

VPN genom ett annat land

Har man en VPN (Virtual Private Network) så kan man få en server att tro att man är i ett annat land. Till exempel kan man sätta sitt VPN att spegla en IP-adress från Storbritannien vilket kan ge en tillgång till BBC iPlayer, Storbritanniens version av SVT Play. Eftersom BBC visar världscupen på sina kanaler finns de även tillgängliga på BBC iPlayer. Andra länder har liknande arrangemang med FIFAs sändningsrättigheter. Nackdelen med denna metod är däremot att man inte kan komma åt matchen på svenska, och får då nöja sig med till exempel spansk kommentator om man tittar på matchen via en latinamerikansk streamingtjänst.

Matcher att se fram emot

Sveriges andra match är mot Italien den 29:e kl 9.30 på morgonen. Våra grannar Norge och Danmark spelar även de i olika grupper, A respektive D, och så vi får flera chanser att heja på dem innan vi visar varför vi är Nordens mästare. Norge har sin match med Nya Zeeland kl 9.00 på morgonen den 20:e och sedan en andra match mot Filippinerna den 30:e samma klockslag. Danmark har sina matcher kl 10:00 den 22:a mot England och sedan den 1:e kl 9:00 mot Haiti.

Kort sagt finns det mycket spännande att se fram emot i år. Heja Sverige!

Last modified: augusti 17, 2023
Close