Written by 9:22 f m Streaming

Så streamar du handboll gratis 

Streama Handboll

Handboll är en spännande sport för både spelare och åskådare. Det är ett högt tempo, många mål och matcherna svänger fort. Det är dock få förunnat att kunna vara på plats i publiken på alla handbollsmatcher. Att streama sport har blivit alltmer populärt och under pandemin streamades fler matcher än någonsin. Att kunna följa med i en spännande match hemifrån soffan är smidigt och praktiskt. Du slipper trängsel, köer och kanske till och med byxor. Om du är på det humöret.  

Att kunna ta del av direktsänd sport är inget nytt. Förr var det vanligt att bänka sig framför radion när en viktig match spelades. Redan år 1901 gjordes det som anses vara det första livesända sportreferatet på radio. Även om streaming känns nytt och har ett häftigt engelskt namn är det alltså egentligen över hundra år gammalt.  

Handboll live stream gratis – var hittar man det? 

Om du vill se matcher från handbollsligan kan du till exempel skaffa ett premiumpaket hos Viaplay. Detta är dock inte gratis. Däremot får man mycket på köpet, då du kan inte bara kan titta på handboll, utan får tillgång till ett stort sportutbud. 

Vad Ingår i Viaplay?

  • Champions League
  • Premier League
  • Bundesliga
  • European Tour
  • NFL
  • NHL
  • Formula1
  • UFC

Men om du verkligen, verkligen vill titta gratis, hur gör du då? Ett alternativ är att bjuda hem dig själv till en kompis som har Viaplay. Ett annat alternativ är att hålla utkik efter olika erbjudanden och gratisperioder på streamingtjänsten. Det finns också andra streamingtjänster där du kan se handbollsmatcher, men även där behöver du oftast en prenumeration eller medlemskap 

Om det endast är sporten handboll du är intresserad av, och du inte bryr dig så mycket om i vilken liga eller division, finns ofta stora möjligheter att se streamade matcher gratis. Lokala lag och småligor erbjuder ibland livestreams via lokaltidningens hemsidor eller liknande.  

Andra sätt att uppleva handboll 

Det finns många sajter som listar vilka matcher du kan se och på vilken streamingtjänst. Det gör det lätt att få överblick över vilka streamingplattformar som visar just handboll. På SVTPlay kunde du till exempel år 2022 se damernas landskamp i handboll direktsänt. Många av matcherna på SVTPlay ligger dessutom kvar, så att du kan se dem i efterhand eller om igen. Även på vanlig TV kan du ibland se direktsänd sport.  

När din handbollsabstinens blir för stor kan du titta på historiska matcher på till exempel Youtube eller SVTPlay. Det är helt gratis och kräver inga kostsamma prenumerationer. Det gör även att du kan titta på matcher och legendariska sportögonblick från innan du var född.  

I allra värsta fall får du kanske ge dig ut på planen själv, för att spela en match eller två. Det är så klart svårt att göra från soffan, men att bli lite svettig kan ju ha andra fördelar. Motion är nyttigt, sägs det. Du kan även försöka övertala dina vänner om att spela en match och sedan betrakta dem från avbytarbänken eller läktaren. Mer live än så blir det inte! 

När du har provat allt annat kan du ta till ett klassiskt knep. Något som har funkat i över hundra år och lockat tusentals människor: Radio. En radiosänd handbollsmatch ger kanske inte riktigt samma känsla som en kristallklar livestream, men du får åtminstone reda på resultatet. 

Last modified: oktober 12, 2023
Close