Written by 12:36 e m Okategoriserade

Hem till Midgård stream – var finns serien att se?

Den svenska komediklassikern Hem till Midgård lockade storpublik när den sändes på tv, och är en serie som kan ses om och om igen. Men var kan man egentligen hitta en Hem till Midgård stream i dag? Svaret får du i den här artikeln.

Sagan om den lilla vikingabyn Midgård har letat sig in i många svenskars hjärtan. I byn härjar älskvärda karaktärer som Lill-Snorre, Tyke Mörbult och Runar Tvålfager. Serien spelades in år 2002 och den första säsongen sändes på Tv4 året därpå. Svenskarna mottog serien väl, så pass väl att en andra säsong sändes år 2004.

Nu, omkring 10 år efter premiär, finns fortsatt ett intresse för att se serien. Då den inte längre visas inte längre på tv krävs att man streamar den online – men var?

Var hittar jag Hem till Midgård stream?

I dagsläget finns ingen streamingstjänst som erbjuder Hem till Midgård stream. Tidigare har serien funnits på Tv4 Play, men sedan ett antal år tillbaka finns den inte kvar i utbudet. För att streama serien får man i stället vända sig till digitala plattformar för videoströmmning, såsom YouTube eller Dailymotion.

Dessa hemsidor har dock inte rättigheterna att visa programmet. Att visa innehåll utan rättigheter är ett brott mot upphovsrättslagen. Vi kan därför inte rekommendera att man vänder sig till en sådan plattform, utan uppmanar dig i stället till att streama lagligt, eller att köpa serien på DVD. Därtill är innehållet ofta uppladdat av privatpersoner, vilket gör att kvaliteten är varierande och att samtliga avsnitt sällan finns att tillgå.

Kommer Hem till Midgård till C More?

Som sagt finns Hem till Midgård inte tillgänglig på någon av de bästa streamingtjänsterna, men det är långt ifrån osannolikt att detta kan komma att ändras i framtiden. Då serien sändes på, och producerades för, Tv4 är det troligtvis hos C More, som förfogar över Tv4:s programutbud, som serien kan dyka upp.

C More har därtill en historia av att ta tillbaka gamla, uppskattade serier till sitt sortiment. Ett av de senaste exemplen är kultserien Tre Kronor, som sändes på Tv4 mellan år 1994 och 1999, och som blev tillgänglig på C More under 2022. Då Hem till Midgård kan betraktas som en kultserie även den, finns chanser att den går samma öde till mötes som Tre Kronor.

Om serien

Serien utspelar sig under vikingatiden i Midgård – Nordens sista okristna by. Byn är en liten sådan, men har gjort sig känd för att vara ett tillhåll för plundrare. Hövdingen i byn, Snorre den Store, har tagit med sig byns främsta plundrare för att råna till sig rikedomar. Kvar i Midgård blir hövdingens son Lill-Snorre, som tillsammans med sina vänner har i uppgift att ta hand om byn. Dessvärre visar det sig att såväl Lill-Snorre som hans gäng inte särskilt väl lämpade för uppgiften.

Rollista

I serien får vi lära känna en lång rad karaktärer, som än i dag lever kvar i många svenskars medvetande. Detta inte minst med anledning av dess fyndiga namn och att de spelas av folkkära skådespelare. Nedan listar vi några av de mest kända karaktärerna.

  • Lill-Snorre (Fredde Granberg): Har det övergripande ansvaret över byn när hans far, Snorre den Store, är ute på plundringståg.
  • Cassandra (Sara Sommerfeld): Kom till Midgård som slav, men är numera Lill-Snorres flickvän. Trots att byn har ont om pengar vill hon överösas av lyxiga gåvor.
  • Tyke Mörbult (Marko ”Markoolio” Lehtosalo): Tykes främsta kännetecken är att han refererar till sig själv i tredje person, att han dreglar konstant och att han bär med sig sin knölpåk var han än går.
  • Runar Tvålfager (Johan Peterson): Intelligens är inte heller den främsta styrkan hos Runar. Han lever mestadels på sitt fördelaktiga utseende – Runar är den enda i byn som tvättar sig – och sin förmåga att få kvinnor på fall.
  • Halvdan Glappkäft (Stefan Roos): Halvdan har ambitioner på att ta över ansvaret över byn från Lill-Snorre, och är ofta elak mot Fredde Granbergs karaktär.
  • Gammelman (Rolf Skoglund): Gammelman är, liksom namnet antyder, byäldste i Midgård. Men att han bär en uppsprättad katt som hatt säger det mesta om vad Gammelman kan bidra med till byn.
Last modified: januari 5, 2023
Close