Audible Sverige

Written by 11:58 f m Ljudböcker, Test

Audible Sverige

Audible Sverige är Amazon’s svar på ljudböcker. Det finns idag många ljudboksappar att välja bland. Förutom de stora alternativen i Sverige, som Storytel, Adlibris, Nextory, Bookbeat och Bokus Play har det även börjat dyka upp utländska alternativ. Här går vi igenom Amazons populära ljudboksapp Audible. 

Vad är Audible?

Audible är en ljudboksapp som grundades för väldigt länge sedan. Redan 1995 grundades företaget av dåvarande ägaren Don Katz. Idag ägs dock streamintjänsten av internetgiganten Amazon. I USA är Audible utan tvekan en av de största ljudboksapparna som finns. Men man har även letat sig hit till Sverige, vad beror det på?

En stor anledning till varför tjänsten blivit så populärt i Sverige beror på att ljudboksappen numer erbjuder ett stort utbud av svenska ljudböcker. Tidigare bestod biblioteket främst av engelska ljudböcker från amerikanska författare. Idag kan du dock lyssna på dina svenska favoriter också.

Hur fungerar tjänstens abonnemang?

Abonnemanget hos Audible skiljer sig något från övriga aktörer på marknaden genom att erbjuda ett begränsat antal ljudböcker mot en fast månadskostnad. Böckerna sparas dock och du kan lyssna på dem även i framtiden, trots att du säger upp ditt abonnemang. Vad som gör dem så unika är deras enorma utbud av ljudböcker inom alla olika kategorier. Dock är majoriteten av utbudet på engelska. Om du kan lyssna på engelska ljudböcker kommer du aldrig mer behöva leta någon annanstans än hos just Audible. Nu kan även vi som lyssnar på svenska titlar glädja oss åt streamingtjänstens stora utbud av svenska författare. När du vill hitta något att lyssna på kommer du inte behöva leta länge. Hela ljudbokssortimentet hos Audible är uppdelat i kategorier, som bland annat romantik, mysterier, faktaböcker och poesi. 

Audible Sverige

Audible i Sverige Pris – Vad kostar det?

Audible är en abonnemangstjänst för ljudböcker, du betalar ditt abonnemang månadsvis med antingen VISA eller Mastercard. Du kan även köpa presentkort, kanske för att överraska någon du tycker om. Presentkorten finns för en, tre, sex och tolv månader. När du väl skaffar ett abonnemang hos Audible blir du även medlem, något som ger dig förmåner som rabatter på olika böcker. Om du vill testa ett abonnemang men sedan märker att du inte vill fortsätta, är det väldigt enkelt att avsäga sig abonnemanget. Du loggar bara in på ditt konto och går till fliken ”Cancel Subscription” för att stänga abonnemanget, då dras inga fler pengar från kontot.

Ett stort utbud på Engelska och Svenska

Hos Audible är den största delen av biblioteket på engelska. Trots det har det börjat dyka upp alltfler alternativ, både på franska, spanska, tyska och svenska. Det gäller att hålla utkik. Om du inte gillar att lyssna på ljudböcker som är på engelska, finns det betydligt bättre svenska ljudboksappar att välja bland. Audible på svenska har ökat markant på sistone, även om det engelska utbudet förmodligen alltid kommer vara störst, då Amazon trots allt härstammar från USA.

Audible Play

För- och nackdelar med tjänsten

Audible, precis som alla andra ljudboksappar, har såklart både för- och nackdelar. De stora för och nackdelar med att välja deras streamintjänst är bland annat:

Fördelar
  • Ett enormt utbud av ljudböcker inom alla kategorier.
  • Du får spara alla böcker som du väljer i ditt abonnemang, även efter att du avslutar ditt abonnemang hos Audible.
  • När du har ett abonnemang hos Audible får du även deras ”Great Listen Guarantee”, vilket är en garanti som gäller för att du ska vara nöjd med valet av böcker. Om du inte är nöjd med valet av ljudbok får du via garantin byta ut boken mot en ny, utan extra kostnad.
Nackdelar
  • Det finns ett mycket litet och begränsat utbud med svenska ljudböcker.
  • Till skillnad från många andra ljudboksappar får du inte fri tillgång till biblioteket utan endast ett begränsat antal ljudböcker varje månad. Du kan köpa till fler om du vill, dock mot extra kostnad.

Den 16:e oktober 2019 lanserades amerikanska Audible i Sverige. Dock hade ljudboksappen redan innan haft många svenska kunder. För dig som vill prova Audible finns det en gratis prova-på-period. Kom dock ihåg att du måste signa upp med bankkort, där pengarna dras efter prövotiden. Det är dock lätt att avbryta abonnemanget innan det dras några pengar. Tjänsten ger dig tillgång till ett enormt bibliotek med över 300 000 titlar samt ett stort utbud av podcasts. Dock får du genom abonnemanget endast en bok i månaden, vilket kan tyckas lite. Dock sparas den boken i ditt eget bibliotek även efter du avslutar ditt abonnemang. 

Etiketter: , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close