Written by 9:01 e m Film

Bästa webbläsaren för Netflix Sverige

webbläsare för netflix

Bästa webbläsaren för Netflix Sverige

Netflix en regnig fredagskväll slår i stort sett allt annat. Men visst har du varit med om att du startat favoritserien och kvaliteten suger. Det kan finnas en enkel förklaring, du använder fel webbläsare för Netflix.

Bästa webbläsaren för Netflix om du har Mac

Bildkvaliteten skiljer sig mycket åt beroende på vilken webbläsare du använder, men inte bara det är det enda. Beroende på om du har Android, Microsoft eller kanske Mac finns också olika alternativ som passar bäst. För dig som brukar kolla serier via din Mac ska du satsa på att använda Safari, vilket är den webbläsare som är framtagen för just Apples produkter. Just Safari har varit den webbläsare som finns förinstallerad hos Apples produkter sedan 2003. En stor fördel är såklart att webbläsaren redan finns integrerad i datorns system så du slipper skriva in lösenord och liknande varje gång. Prestandan för Safari är också bra, snabb och dessutom håller batteritiden längre om du surfar via Safari på din Mac. Vissa tycker även att Firefox har bra upplösning för just Netflix. Firefox har en upplösning upp till 720p medan Safari levererar hela 1080p, en stor skillnad.

Microsoft Edge – en självklar vinnare

För dig som har en dator som stödjer Microsoft Edge har du extrem tur. Du har dragit vinstlotten kan man säga. Varför? Microsoft Edge ligger långt i överkant när det kommer till att leverera högst upplösning. Om Safari erbjuder 1080p kan Microsoft Edge leverera hela 4k. Upplösningen går inte att tävla emot, dock behöver du ha en dator med just Microsoft. Den här webbläsaren är heller inte nödvändigtvis den bästa i alla avseenden. För just film- och serietittande på Netflix är Edge en vinnare. Men ska du exempelvis jobba och behöver snabb respons eller spela spel, kan andra webbläsare vara att föredra då Edge är just optimerad för hög upplösning. Dessutom tycker många att Microsoft Edge är onödigt krånglig, Chrome är exempelvis ett alternativ för dig som vill att webbläsaren ska vara enkel och tydlig att använda. Det är en smaksak och du vänjer dig förstås efter ett tags användande. 

Netflix döljer fakta

Jaha, det låter ju inte särskilt bra. Det vi menar är att Netflix erbjuder massvis av material i hd och kan även för vissa filmer och serier erbjuda upplösning i 4k. Men visste du att det inte är möjligt om du använder Firefox eller Google Chrome? Det dumma är ju att dessa två webbläsare är två av de mest använda och populära. Varför kan inte Netflix berätta det som det är? Netflix har den här informationen, men du behöver leta dig långt in på supportsidan för att hitta den. Du kan följa våra tips och använda dig av Microsoft Edge eller gamla hederliga Internet Explorer i Windows. Då fungerar 4k på Netflix. Har du Mac-dator är det Safari som gäller. Ett annat tips som kan vara värt att lägga på minnet är att du har möjlighet att spara din data på mobilen eller datorn. Gå in på Netflix sida för uppspelningsinställningar. Där kan du välja att dra ner kvaliteten när du kollar på film och serier för att inte göra av med allt internet. 

Testa dig fram

Hoppas du få användning av tipsen för vilken webbläsare som är bäst för Netflix. Testa gärna mellan olika webbläsare för att hitta den som är bäst i allmänhet. Både när det kommer till prestanda, snabbhet och bildkvalitet.

Etiketter: , , , , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close