Viddla

Written by 9:29 e m Okategoriserade

Viddla – Gratis Filmer!

Viddla är en relativt ny streamingtjänst där alla som vill kan streama och låna filmer gratis. Streamingtjänsten kan användas på såväl dator och mobil som surfplatta och via vissa smart TV. För att låna och streama filmer via Viddla loggar du in på ditt bibliotek. Väl inne på sidan kan du se vilka filmer som finns ansluta till vilka bibliotek. Detta är kostnadsfritt för alla låntagare. Utbudet består av folkbibliotekets digitala filmutbud som hela tiden växer sig större och mer tillgängligt. Nedan pratar vi mer om Viddla som streamingtjänst!

Vad är Viddla?

I grund och botten är tanken med Viddla att alla med bibliotekskort ska gå tillgång till att streama och låna gratis filmer. Hela streamingstjänsten baseras nämligen på folkbibliotekets utbud av filmer, vilket då är det utbud som också finns att tillgå via Viddla. Man vill helt enkelt ge ett annat komplement till de kommersiella streamingtjänsterna

Du loggar in med ditt bibliotekskort och kan sen söka dig fram bland mängder av filmer i olika kategorier. Alla filmer kan dock inte ses av alla låntagare, utan man får kolla vilka bibliotek som är anslutna till filmen. 

Tanken är helt enkelt att man vill erbjuda en streamingtjänst med specifikt utvalt utbud av hög kvalité, där utbudet då också ska vara tillgängligt för alla. Så länge man har ett aktivt bibliotekskort kan man logga in på sidan och låna eller streama film gratis. 

Hur streama film gratis hos Viddla? 

Vill du streama filmer hos Viddla och ta del av deras kostnadsfria utbud krävs det bara att du har ett lånekort hos ett bibliotek. Så länge ditt bibliotek är anslutet till Viddla kan du streama filmer gratis. 

Som låntagare gör du såhär för att få tillgång till gratis filmer:

  1. Registrera ett konto på sidan 
  2. Fyll i dina uppgifter, inklusive lånekortsnummer och PIN-kod 
  3. Skapa användare
  4. Sök dig fram bland utbudet och se vilka filmer som funkar med ditt bibliotek 
  5. Logga sen in nästa gång du vill se på filmer!

Utbud av filmer hos Viddla 

Som sagt så baseras utbudet av filmer hos Viddla på det utbud som folkbiblioteket har digitalt. Utbudet finns tillgängligt för alla som kan logga in på sidan med ett lånekort från ett bibliotek. 

För att streama en film på sidan måste man dock kolla över vilka bibliotek som är anslutna till vilka filmer. 

Något som är en stor fördel med streamingtjänsten är att de hela tiden fyller på med nytt innehåll. De har redan över 1000 artiklar på sidan som är specifikt utvalda och håller hög kvalité i flera kategorier. 

Viddla lägger även ett stort fokus på att erbjuda filmer med hög allsidighet så att det kan finnas något som passar alla. Utöver ett brett sortiment av alla olika kategorier samarbetar även Viddla med många av de större filmdistributörerna i Sverige och internationellt. Bland annat Filmstaden, Folkets Bio, Studio S Scanbox och Filmcentrum tillhör sortimentet. 

Oavsett om du vill se gamla klassiker, nya moderna tappningar, storfilmer, dokumentärer, skräck eller underhållning finns det något att tillgå för alla. Även för barn och ungdomar som går i skolan har de ett brett sortiment. 

Varje torsdag har de också något som heter #torsdagspremiär där de publicerar många nya filmer! Streamingtjänsten växer sig större och utvecklar sitt sortiment hela tiden, och de får även fler intressenter som tar del av sidan. Viddla är en bra och stabil sida som har hög tillgänglighet för de flesta. 

Etiketter: , , , , , , , , , , Last modified: augusti 3, 2021
Close